Menu

Psychologische dienstverlening, voor particulieren en verwijzers

Wanneer en waarvoor kunt u bij Mentalis komen?

Mentalis biedt diagnostiek en behandeling van psychische problematiek binnen de Generalistische Basis GGZ voor volwassenen vanaf 18 jaar. De basis GGZ is bedoeld voor mensen met lichte tot matige psychische klachten die ambulant en kortdurend behandeld kunnen worden.

Behandeling binnen Mentalis is gericht op het meer inzicht verkrijgen in de ontstaanswijze van deze problemen, hoe de klachten in stand worden gehouden door interne en externe factoren en begeleidt worden in de wijze hoe hier beter mee om te gaan. Helder, kortdurend en concreet.

Mentalis biedt behandeling bij klachten zoals:

  • Stemmingsklachten (stemmingswisselingen, somberheid, verlies van interesse en plezier)
  • Angst en paniekklachten (sociale angst, trauma, paniekklachten, fobieën en dwanghandelingen of steeds terugkerende gedachtes)
  • Overspannenheid, burn-out, surmenéage
  • Lichamelijke spanningsklachten
  • Identiteitsproblematiek
  • Assertiviteitsproblemen
  • Relatieproblemen
  • Verwerkingsproblematiek (rouw en verlieservaringen)

Indien uw klacht niet in de lijst staat of als u twijfelt of Mentalis passende begeleiding biedt bij uw klachten, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen en wordt er bekeken of u bij Mentalis aan het juiste adres bent. Is dit niet het geval, dan wordt er samen met u besproken welke alternatieven er op het gebied van hulpverlening zijn.

Behandelmethodes

Binnen de behandeling gebruik ik methodieken die hun basis hebben in de cognitieve gedragstherapie, de cliënt-gerichte therapie en de oplossingsgerichte therapie. Verder behoren EMDR behandelingen ook tot de mogelijkheid. Afhankelijk van u als persoon en van uw klachten wordt een passend aanbod geboden.

nip

Heeft u vragen over Mentalis psychologie?

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via info@mentalis-psychologie.nl of door het contactformulier in te vullen.

Ga naar contact